Toyota Auris: Baby- en kinderzitjes met een bovenste gordel - Plaatsen van baby- en
kinderzitjes - Voor een veilig gebruik - Veiligheid en beveiliging - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Baby- en kinderzitjes met een bovenste gordel

1. Zet de hoofdsteunen in de hoogste stand.

Als het baby- of kinderzitje niet kan worden geplaatst omdat er een hoofdsteun in de weg zit, verwijdert u de hoofdsteun en plaatst u vervolgens het zitje.

Voor een veilig gebruik

2. Maak het baby- of kinderzitje vast met de veiligheidsgordel of met het ISOfix-bevestigingssysteem.

Voor een veilig gebruik

3. Verwijder de bagageafdekking.

4. Maak de haak vast aan de bevestigingssteun en maak de bovenste gordel vast.

Voer de lus aan de bovenzijde onder de hoofdsteun door.

Controleer of de bovenste gordel goed vastzit.

Voor een veilig gebruik

■Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst U moet bij het plaatsen van het zitje gebruikmaken van een borgclip. Volg de aanwijzingen van de fabrikant van het baby- of kinderzitje. Als uw zitje niet over een blokkeerclip beschikt, kunt u deze kopen bij een erkende Toyotadealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige: Blokkeerclip voor baby- of kinderzitje (onderdeelnr. 73119-22010)

WAARSCHUWING

■Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst Volg de aanwijzingen in de montagehandleiding van het baby- of kinderzitje en zet het zitje goed vast.

Als het zitje niet goed wordt vastgezet, kunnen het kind of de overige passagiers bij plotseling remmen of een aanrijding ernstig letsel oplopen.

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

WAARSCHUWING

■Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

WAARSCHUWING

■Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst

■Het correct vastzetten van een baby- of kinderzitje aan de bevestigingspunten Controleer bij het gebruik van de onderste bevestigingspunten of er geen vreemde voorwerpen rond de bevestigingspunten aanwezig zijn en of de gordel niet klem zit achter het baby- of kinderzitje. Controleer of het zitje goed vastzit. Als het zitje niet stevig vastzit, kan het kind of een andere passagier bij hard remmen of bij een aanrijding letsel oplopen.

■Als het baby- of kinderzitje niet in gebruik is Als het zitje moet worden losgemaakt, verwijder het dan uit de auto of berg het veilig op in de bagageruimte. Als er bij het plaatsen van een baby- of kinderzitje een hoofdsteun is verwijderd, moet deze voor u wegrijdt altijd worden teruggeplaatst. Dit voorkomt dat inzittenden hierdoor bij hard remmen of bij een ongeval letsel oplopen.

Zie ook:

Toyota Auris. Interieurfilter
Het interieurfilter moet regelmatig worden vervangen om de optimale werking van de airconditioning te behouden. Verwijderen 1. Zet het contact UIT. 2. Open het dashboardkastje. Maak de demper l ...

Ford Focus. Achterruitwissers en -sproeiers
Achterruitenwisser Intervalwissen. Continu wissen. Achterruitwisser uit. De achterruitenwisser wordt ook ingeschakeld wanneer u in de achter ...

Modellen: