Toyota Auris: Rijtips - Rijden - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Rijtips

Rijden in de winter

Tref voor het aanbreken van de winter de noodzakelijke voorbereidingen en voer de benodigde controles uit. Pas uw rijgedrag altijd aan de actuele weersomstandigheden aan.

Voorbereiding voor de winter

Controleer of alle banden dezelfde maat hebben en van hetzelfde merk zijn en controleer of de sneeuwkettingen geschikt zijn voor de bandenmaat van uw auto.

Voordat u met de auto gaat rijden

Voer, afhankelijk van de omstandigheden, de volgende handelingen uit:

Tijdens het rijden

Verhoog de snelheid geleidelijk, houd een veilige afstand tussen u en uw voorligger en pas de snelheid aan aan de conditie van de weg.

Bij het parkeren

*: De selectiehendel wordt geblokkeerd als wordt geprobeerd deze vanuit stand P in een andere stand te zetten zonder het rempedaal in te trappen.

Als de selectiehendel niet uit stand P kan worden gezet, kan er een probleem aanwezig zijn in het schakelblokkeersysteem. Laat uw auto direct controleren door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Keuze van sneeuwkettingen (behalve 225/45R17 banden)

Gebruik de juiste maat sneeuwkettingen.

De maat van de sneeuwkettingen is afgestemd op de bandenmaat.

Zijketting:

  1. diameter 3 mm
  2. breedte 10 mm
  3. lengte 30 mm

Dwarsketting:

  1. diameter 4 mm
  2. breedte 14 mm
  3. lengte 25 mm

Rijtips

Wetgeving met betrekking tot het gebruik van sneeuwkettingen

De wetgeving met betrekking tot het gebruik van sneeuwkettingen verschilt per land en per soort weg. Stel u op de hoogte van lokale voorschriften alvorens sneeuwkettingen te monteren.

■225/45R17 banden Op 225/45R17 banden kunnen geen sneeuwkettingen worden gemonteerd.

■Monteren van sneeuwkettingen Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht bij het monteren en verwijderen van sneeuwkettingen:

WAARSCHUWING

■Rijden met winterbanden Neem om de kans op ongevallen te beperken de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Als u dat niet doet, kunt u de macht over het stuur verliezen, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

■Rijden met sneeuwkettingen Neem om de kans op ongevallen te beperken de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Anders kunnen een aanrijding en ernstig letsel het gevolg zijn.

OPMERKING

■Repareren of vervangen van winterbanden (auto's met bandenspanningswaarschuwingssysteem) Laat winterbanden repareren of vervangen door een Toyota-dealer of door een bandenspecialist.

Het verwijderen en plaatsen van winterbanden heeft namelijk invloed op de werking van de bandenspanningssensoren en -zenders.

■Monteren van sneeuwkettingen (auto's met bandenspanningswaarschuwingssysteem) Als er sneeuwkettingen gemonteerd zijn, werken de bandenspanningssensoren en -zenders mogelijk niet goed.

Zie ook:

Ford Focus. Geblokkeerde sensoren
WAARSCHUWINGHet systeem zal wellicht niet goed werken als de sensor is geblokkeerd. Houd de voorruit vrij. De camera is achter de binnenspiegel gemonteerd. De radar bevindt zich ach ...

Ford Focus. Passagiersairbag
De airbag is ontworpen om te worden geactiveerd bij zware frontale of bijna frontale aanrijdingen. De airbag wordt geactiveerd binnen een paar duizendsten van een seconde, waarbij een ...

Modellen: