Citroen C4: Automatisch aantrekken, motor afgezet - Elektrisch bediende handrem - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Automatisch aantrekken, motor afgezet

Citroen C4 / Citroen C4 - Instructieboekje / Rijden / Elektrisch bediende handrem / Automatisch aantrekken, motor afgezet

Wanneer de auto stilstaat en u de motor afzet, wordt de handrem automatisch aangetrokken.

De aangetrokken toestand van de handrem wordt aangegeven door:

Controleer voordat u de auto verlaat of het verklikkerlampje handrem op het instrumentenpaneel constant brandt.

Laat kinderen nooit alleen in de auto wanneer het contact is aangezet: ze zouden de handrem kunnen vrijzetten.

 

In het geval van een aangekoppelde aanhanger, wanneer de auto beladen is of op een steile helling staat, dient u bij het parkeren de voorwielen naar de stoeprand te sturen en een versnelling in te schakelen.

Automatisch vrijzetten

De elektrisch bediende handrem wordt automatisch geleidelijk vrijgezet bij het wegrijden:

De vrijgezette toestand van de handrem wordt aangegeven door:

Geef, wanneer de auto stilstaat met draaiende motor, niet onnodig gas, omdat u dan het risico loopt dat de handrem wordt vrijgezet.

Handrem aantrekken, bij draaiende motor

Wanneer de auto stilstaat met draaiende motor, dient u de auto beslist tegen wegrollen te beveiligen door de handrem handmatig aan te trekken. Trek daarvoor aan de hendel A.

De aangetrokken toestand van de handrem wordt aangegeven door:

Wanneer u het bestuurdersportier opent om uit te stappen terwijl de handrem niet is aangetrokken, klinkt er een geluidssignaal en verschijnt er een melding op het display (behalve als bij een automatische versnellingsbak de selectiehendel in de stand P staat).

Controleer voordat u de auto verlaat of het verklikkerlampje van de handrem op het instrumentenpaneel constant brandt.

Bijzondere omstandigheden

In bepaalde situaties (starten van de motor...) bepaalt de handrem zelf zijn aantrekkracht. Dit is normaal.

Wilt u de auto enkele centimeters verplaatsen zonder de motor te starten, trap dan met aangezet contact het rempedaal in en zet de handrem vrij door eerst aan de hendel A te trekken en deze vervolgens los te laten.

De vrijgezette toestand van de handrem wordt aangegeven door het doven van het verklikkerlampje op de hendel A in combinatie met de melding "Handrem vrijgezet".

Zie ook:

Peugeot 308. Touchscreen
Het heeft de volgende functies: bediening van de verwarming/ airconditioning, toegang tot de configuratiemenu's van de functies en de systemen van de auto, toegang tot de configuratiemenu's ...

KIA Cee'd. Rijden met een aanhanger
Voor het rijden met een aanhanger is enige ervaring vereist. Ga, voordat u zich op de openbare weg begeeft, eerst oefenen met het rijden met een aanhanger. Probeer vertrouwd te raken met het gewij ...

Modellen: