Citroen C4: Handmatig aantrekken - Elektrisch bediende handrem - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Handmatig aantrekken

Wanneer de auto stilstaat en u bij draaiende of afgezette motor de handrem wilt aantrekken, trekt u aan de hendel A.

De aangetrokken toestand van de handrem wordt aangegeven door:

Wanneer u het bestuurdersportier opent bij draaiende motor terwijl de handrem niet is aangetrokken, klinkt er een geluidssignaal en verschijnt er een melding op het display (behalve als bij een automatische versnellingsbak de selectiehendel in de stand P staat).

Controleer voordat u de auto verlaat of het verklikkerlampje van de handrem op het instrumentenpaneel constant brandt.

Handmatig vrijzetten

Handmatig vrijzetten

Om bij aangezet contact of draaiende motor de handrem vrij te zetten, trapt u het rempedaal of het gaspedaal in, trekt u aan de hendel A en laat u deze vervolgens weer los.

De vrijgezette toestand van de handrem wordt aangegeven door:

Als u aan de hendel A trekt zonder het rempedaal in te trappen, wordt de handrem niet vrijgezet en gaat een lampje branden op het instrumentenpaneel.

Extra stevig aantrekken

U kunt, indien nodig, de handrem extra stevig aantrekken. Dit gebeurt door de hendel A langer te bedienen, tot de melding "Handrem maximaal aangetrokken" op het display verschijnt en er een geluidsignaal klinkt.

Het extra stevig aantrekken van de handrem is noodzakelijk in de volgende omstandigheden:

In het geval van een aangekoppelde aanhanger, wanneer de auto beladen is of op een steile helling staat, dient u de handrem extra stevig aan te trekken, bij het parkeren de voorwielen naar de stoeprand te sturen en een versnelling in te schakelen.

Na het extra stevig aantrekken van de handrem duurt het langer voordat de handrem weer is vrijgezet.

Zie ook:

Opel Astra. Telematicaservice
OnStar OnStar is een persoonlijke connectiviteits- en servicehulp met een geïntegreerde Wi-Fi Hotspot. De OnStarservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Let op OnStar i ...

Citroen C4. Contactslot
Het contactslot heeft 3 standen: stand 1 (Stop): sleutel in het contactslot steken en uit het contactslot verwijderen, stuurslot vergrendeld, stand 2 (Contact): stuurslot ontgrendeld, aanze ...

Modellen: