Citroen C4: Elektrisch bediende handrem - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Elektrisch bediende handrem

Citroen C4 / Citroen C4 - Instructieboekje / Rijden / Elektrisch bediende handrem

Elektrisch bediende handrem

De elektrisch bediende handrem kan op twee manieren worden bediend:

Als dit controlelampje brandt op het instrumentenpaneel, is de automatische functie uitgeschakeld.

Programmeren van de werking Afhankelijk van het land van bestemming kan de functie voor het automatisch aantrekken van de handrem bij het afzetten van de motor en het automatisch vrijzetten van de handrem bij het wegrijden worden uitgeschakeld.

Deze functie kan worden ingeschakeld/uitgeschakeld via het configuratiemenu van de auto; raadpleeg de rubriek over het instellen van de diverse systemen in de auto.

Als de functie is uitgeschakeld, dient u de handrem dus handmatig te bedienen. Als de handrem nog niet is aangetrokken en het bestuurdersportier wordt geopend, klinkt er een geluidssignaal en verschijnt er een melding op het display.

Wij raden aan om de handrem niet te gebruiken bij zeer lage temperaturen (vorst) en bij het trekken van een aanhanger of het slepen van een auto. Schakel in dergelijke gevallen de automatische werking van de handrem uit of zet deze met de hand vrij.

 

Plaats geen voorwerpen (pakjes sigaretten, telefoon enz.) tussen de versnellingspook en de hendel van de elektrische parkeerrem.
Zie ook:

Toyota Auris. Interieurfilter
Het interieurfilter moet regelmatig worden vervangen om de optimale werking van de airconditioning te behouden. Verwijderen 1. Zet het contact UIT. 2. Open het dashboardkastje. Maak de demper l ...

Toyota Auris. Starten van de motor
1. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd. 2. Controleer of de selectiehendel in stand P (Multidrive CVT) of de neutraalstand (handgeschakelde transmissie) staat. Auto's met een instrumentenpan ...

Modellen: