Ford Focus: Assistentie ontwijkend sturen - Hulpsysteem voor mogelijke botsingen - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Assistentie ontwijkend sturen

Als uw auto een stationair voertuig of een voertuig dat in dezelfde richting als uw auto rijdt snel nadert, is het systeem ontworpen om u te helpen het voertuig te ontwijken.

Het systeem wordt alleen ingeschakeld wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan:

Nadat u het stuurwiel hebt gedraaid in een poging een botsing met het voertuig voor u te voorkomen, past het systeem een aanvullend stuurdraaimoment toe om u te helpen het voertuig te ontwijken. Wanneer u voorbij het voertuig bent gereden, past het systeem het stuurdraaimoment aan wanneer u aan het stuurwiel draait om terug te keren naar uw rijstrook. Het systeem wordt uitgeschakeld nadat u voorbij het voertuig bent gereden.

N.B.: Het systeem stuurt niet automatisch rond een voertuig. Als u niet aan het stuurwiel draait, wordt het systeem niet ingeschakeld.

N.B.: Het systeem wordt niet ingeschakeld als de afstand tot de voorligger te klein is en een botsing niet kan worden voorkomen.

Assistentie ontwijkend sturen in- of uitschakelen

Om assistentie ontwijkend sturen in of uit te schakelen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Bestuurdersas. Druk op de menutoets.
Pre-Collision Assist Druk op de OK-toets.
Evasive Steering Druk op de OK-toets.

N.B.: Actief remmen en assistentie bij ontwijkend sturen worden ingeschakeld telkens wanneer u het contact aanzet.

N.B.: Als u actief remmen uitschakelt, wordt assistentie bij ontwijkend sturen ook uitgeschakeld.
Zie ook:

KIA Cee'd. Schakelindicator handgeschakelde transmissie
(indien van toepassing) Dit controlelampje geeft aan in welke versnelling u het beste kunt rijden om brandstof te besparen. Bijvoorbeeld : Geeft aan dat opschakelen naar de 3e versnelling ...

KIA Cee'd. Radio (uitvoeringen met RDS)
RADIO kan verschillen, afhankelijk van de geselecteerde audiobron. De RADIO-modus wijzigen ZOEKEN Druk op de toets , Kort op de toets drukken (korter dan 0,8 seconden): de frequentie wo ...

Modellen: