Ford Focus: Brandstofverbruik - Brandstof 
en tanken - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Brandstofverbruik

We leiden de cijfers over CO2-waarden en brandstofverbruik af van laboratoriumtests volgens Richtlijn (EG) 715/2007 of CR (EG) 692-2008 en aanvullingen daarop.

Deze gegevens zijn bedoeld voor het vergelijken van merken en modellen.Ze zijn niet bedoeld als weergave van het werkelijke brandstofverbruik van uw auto.

Het brandstofverbruik onder praktijkomstandigheden is afhankelijk van een groot aantal factoren, bijvoorbeeld rijstijl, rijden met hoge snelheid, stop-start verkeer, gebruik van airconditioning, geplaatste accessoires, beladingstoestand en slepen van een aanhanger.

Genoemde hoeveelheid

De genoemde hoeveelheid is de maximumhoeveelheid brandstof die u kunt toevoegen aan de brandstoftank wanneer de brandstofmeter een lege tank aangeeft. Zie Inhouden en specificaties .

Bovendien bevat de brandstoftank nog een tankreserve.De tankreserve is een bepaalde hoeveelheid brandstof die in de brandstoftank blijft wanneer de brandstofmeter een lege tank aangeeft.

N.B.: De hoeveelheid brandstof in de tankreserve kan verschillen en er mag niet op worden vertrouwd om het rijbereik te vergroten.

Brandstofverbruik

Uw auto berekent het brandstofverbruik op basis van de functie gemiddeld verbruik van de tripcomputer. Zie Trip Computer.

De eerste 1.500km is de inrijperiode van de motor. Na 3.000km wordt een meer nauwkeurige meting verkregen.

Invloed op brandstofverbruik

Zie ook:

Ford Focus. Intelligente snelheidsbegrenzer
Werking WAARSCHUWINGWanneer u een heuvel afrijdt, kan uw rijsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem gebruikt de remmen niet. U bent steeds verantwoordelijk voor de bedieni ...

Peugeot 308. Kilometerteller en dagteller
De kilometerteller en dagteller worden gedurende 30 seconden weergegeven bij het afzetten van het contact, bij het openen van het bestuurdersportier en bij het vergrendelen en ontgrendelen van de ...

Modellen: