Ford Focus: Gerecyclede koelvloeistof - Motorkoelvloeistof controleren - Onderhoud - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Gerecyclede koelvloeistof

We raden het gebruik van gerecyclede koelvloeistof niet aan omdat er nog geen goedgekeurd recycleproces beschikbaar is.

N.B.: Ruim gebruikte koelvloeistof op volgens de geldende voorschriften.

Volg de regelgeving en normen van uw regio voor het recyclen en weggooien van autovloeistoffen.

Barre klimaten

Als u rijdt in extreem koude klimaten:

Als u rijdt in extreem warme klimaten:Auto's die het hele jaar door in gewone klimaten rijden, moeten verdunde koelvloeistof gebruiken voor een optimaal koelsysteem en optimale motorbescherming.

Koelvloeistof verversen

Bij specifieke kilometerstanden, zoals in het onderhoudsschema staat, moet de koelvloeistof worden ververst. Voeg verdunde koelvloeistof bij die voldoet aan de juiste specificaties. Zie Inhouden en specificaties .

Noodloopfunctie koelsysteem

De functie voor noodkoeling kan ervoor zorgen dat u tijdelijk met de auto kunt rijden voordat onderdelen aanzienlijk beschadigd worden. De noodafstand die u kunt afleggen is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, de voertuigbelasting en het terrein waarop u rijdt.

Hoe de noodkoeling werkt

Er gaat een waarschuwingslamp branden en er verschijnt wellicht een bericht in het informatiedisplay.

Wanneer de motor een vooraf ingestelde temperatuurgrens bereikt, schakelt de motor automatisch over op afwisselend gebruik van cilinders.Elke uitgeschakelde cilinder werkt als een luchtpomp en koelt de motor.

Wanneer dit gebeurt, werkt uw auto nog steeds, maar:

Als u de auto blijft gebruiken, stijgt de motortemperatuur, waardoor de motor volledig wordt uitgeschakeld.In deze situatie moet u meer stuur- en reminspanningen leveren.

Wanneer de motortemperatuur is afgekoeld, kunt u de motor opnieuw starten. Laat de auto zo snel mogelijk controleren om motorschade te voorkomen.

Zie ook:

Toyota Auris. Sportmodus
Druk op de schakelaar. Voor snelle acceleratie en rijden in bergachtige gebieden. Druk nogmaals op de schakelaar om terug te gaan naar de normale modus. *1: Auto's met een instrumentenpane ...

Ford Focus. Instellingen MyKey
Niet-configureerbare instellingen Waarschuwing veiligheidsgordelHet audiosysteem wordt gedempt wanneer de waarschuwing veiligheidsgordel wordt ingeschakeld. De waarschuwing veiligheidsgorde ...

Modellen: