Ford Focus: Motorkoelvloeistof controleren - Onderhoud - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Motorkoelvloeistof controleren

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Onderhoud / Motorkoelvloeistof controleren

WAARSCHUWING

Verwijder de vuldop van het koelvloeistofreservoir niet wanneer de motor draait of het koelsysteem heet is. Wacht 10 minuten totdat het koelsysteem is afgekoeld. Bedek de dop van het koelvloeistofreservoir met een dikke doek om brandwonden te voorkomen en verwijder de dop langzaam. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben.

Giet geen koelvloeistof in het sproeierreservoir. Bij koelvloeistof op de voorruit kan het zicht door de voorruit ernstig worden belemmerd.

Laat voor minder kans op letsel de motor afkoelen voordat u de koelvloeistofdop losschroeft. Het koelsysteem staat onder druk. Stoom en hete vloeistof kunnen met kracht ontsnappen wanneer u de dop enigszins losdraait.

Het koelvloeistofpeil mag niet boven de MAX-markering komen te staan.

Als de motor koud is, controleert u de concentratie en het peil van de koelvloeistof op de intervallen zoals vermeld in de informatie over gepland onderhoud. Zie Scheduled Maintenance.

N.B.: Controleer of het koelvloeistofpeil tussen de MIN- en MAX-markeringen op het motorkoelvloeistofreservoir staat.

N.B.: Koelvloeistof zet bij verwarming uit.Het koelvloeistofpeil kan enkele millimeters boven de MAX-markering staan.

Houd de concentratie koelvloeistof tussen 48% en 50%, wat overeenkomt met een vriespunt tussen -34ºC en -37ºC. De concentratie van de koelvloeistof moet worden gecontroleerd met een refractometer. We raden het gebruik van zuurwegers of teststrips voor koelvloeistof af om de concentratie koelvloeistof te meten.

Zie ook:

Citroen C4. Uitschakelen van de airbag vóór aan passagierszijde
Plaats nooit een kind in een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" op de voorpassagiersstoel als de airbag vóór aan passagierszijde is ingeschakeld. Het kind kan in dat geval bi ...

Opel Astra. Bedieningsorganen
Stuurwielverstelling Hendel omlaagbewegen, stuurwiel instellen, hendel omhoogbewegen en vergrendelen. Stuurwiel uitsluitend bij stilstaande auto en ontgrendeld stuurslot verstellen. Stuu ...

Modellen: