Ford Focus: Wanneer de noodmodus geactiveerd is - Motorkoelvloeistof controleren - Onderhoud - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Wanneer de noodmodus geactiveerd is

WAARSCHUWING

De noodmodus is alleen bedoeld voor gebruik bij noodgevallen. Gebruik uw auto alleen in de noodmodus zo lang als nodig is om uw auto op een veilige locatie neer te zetten en laat de auto onmiddellijk repareren. Terwijl uw auto de noodmodus gebruikt, heeft uw auto beperkt vermogen, kan er niet op hoge snelheden worden gereden en kan de auto zonder waarschuwing volledig worden uitgeschakeld, waarbij mogelijk het motorvermogen, de stuurbekrachtiging en de rembekrachtiging kunnen uitvallen. De mogelijkheid van een ongeval met ernstig letsel kan hierdoor toenemen.

Verwijder de vuldop van het koelvloeistofreservoir niet wanneer de motor draait of het koelsysteem heet is. Wacht 10 minuten totdat het koelsysteem is afgekoeld. Bedek de dop van het koelvloeistofreservoir met een dikke doek om brandwonden te voorkomen en verwijder de dop langzaam. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben.

Uw motor heeft beperkt motorvermogen in de noodmodus, rijd dus voorzichtig met de auto. De auto kan niet tegen hoge snelheden rijden en de motor draait wellicht niet vlot.

Vergeet niet dat de motor automatisch volledig uitgeschakeld kan worden om motorschade te voorkomen.In deze situatie:

  1. Zet de auto aan de kant zodra dit op een veilige manier kan en zet de motor uit.
  1. Als u lid bent van een programma voor pechassistentie, is het raadzaam dat u contact opneemt met uw leverancier voor pechassistentie.
  1. Als dit niet mogelijk is, laat de motor dan een korte tijd afkoelen.
  1. Controleer het koelvloeistofpeil. Voeg onmiddellijk verdunde koelvloeistof bij als het koelvloeistofpeil op of onder de minimummarkering staat.
  1. Wanneer de motortemperatuur is afgekoeld, kunt u de motor opnieuw starten. Laat de auto zo snel mogelijk controleren om motorschade te voorkomen.
N.B.: Wanneer u met de auto rijdt zonder dat het motorprobleem is opgelost, neemt de kans op motorschade toe.
Zie ook:

Citroen C4. Reparatiemethode
1. Afdichting van het lek Zet het contact af. Zet de schakelaar A in de stand "Reparatie". Controleer of de schakelaar B in de stand "O" staat. Verwijder het voorwerp dat de lek ...

Citroen C4. Opslaan van zitposities in het geheugen
Dit systeem slaat de elektrische instellingen van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels op. U kunt twee standen opslaan en later oproepen met de toetsen aan de zijkant van de bestuurdersstoel. ...

Modellen: