Peugeot 308: Dodehoekbewaking - Rijden - Peugeot 308 - InstructieboekjePeugeot 308: Dodehoekbewaking

Dodehoekbewaking

Deze rijhulp waarschuwt de bestuurder wanneer zich een ander voertuig in de dode hoek van zijn auto bevindt, dat een potentieel gevaar betekent.

Dodehoekbewaking

In de buitenspiegel aan de zijde waar zich dat voertuig bevindt, brandt dan permanent een lampje:

Het systeem dient als hulp voor de bestuurder maar kan nooit een vervanging zijn voor de spiegels. De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het op tijd waarnemen wat er zich achter hem bevindt, het inschatten van de snelheid en afstand van achteropkomend verkeer en de beslissing of hij al dan niet veilig van rijstrook kan wisselen.

Het systeem voor dodehoekbewaking is een hulpmiddel voor de bestuurder die echter te allen tijde zijn aandacht op het verkeer moet blijven vestigen.

Werking

De functie kan worden geactiveerd via het menu " Rijhulpsysteem " van het touchscreen.

Druk op deze toets (volgens uitvoering) om de functie te activeren: het bijbehorende lampje gaat branden.

Op het instrumentenpaneel gaat dit verklikkerlampje branden.

Sensoren in de voor- en achterbumper controleren de dode hoek van de auto.

Indien een voertuig - een (motor)fiets, een auto of een vrachtwagen - zich in de dode hoek van de auto bevindt, zal er een waarschuwingslampje gaan branden in de linker- of rechterbuitenspiegel (afhankelijk van de situatie) onder de volgende voorwaarden:

Werking

Er wordt geen waarschuwingssignaal afgegeven in de volgende situaties:

Werking

Om deze functie uit te schakelen drukt u nog een keer op deze toets: het lampje van de toets en het bijbehorende verklikkerlampje op het instrumentenpaneel gaan uit (volgens uitvoering).

Bij het afzetten van het contact wordt de status van het systeem opgeslagen.

De dodehoekbewaking wordt automatisch uitgeschakeld als u een aanhanger trekt met een door het PEUGEOT-netwerk gehomologeeerde trekhaak.

Storing

Afhankelijk van de uitvoering gebeurt het volgende:

Raadpleeg het PEUGEOT-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Bij slechte weersomstandigheden (zware regen, hagel enz.) kan het systeem tijdelijk minder nauwkeurig werken.

Vooral het rijden op een nat wegdek of van een droog wegdek op een nat wegdek terechtkomen kan tot een vals alarm leiden (zo kan een wolk waterdruppels in de dode hoek worden aangezien voor een voertuig).

Let er bij slecht weer en in de winter altijd op dat de sensoren niet met modder, sneeuw of ijs bedekt zijn.

Plak geen stickers of andere zaken op het gedeelte onder de buitenspiegels waar de waarschuwingslampjes zitten, omdat de de dodehoekbewaking dan mogelijk niet goed werkt. Dit geldt ook voor de detectiezones op de voor- en achterbumper.

 

Wassen met hogedrukspuit Houd tijdens het wassen van de auto het uiteinde van de hogedrukspuit op minimaal 30 centimeter van de sensoren.
Zie ook:

Peugeot 308. Dodehoekbewaking
Deze rijhulp waarschuwt de bestuurder wanneer zich een ander voertuig in de dode hoek van zijn auto bevindt, dat een potentieel gevaar betekent. In de buitenspiegel aan de zijde waar zich dat v ...

KIA Cee'd. Uw auto in één oogopslag
Overzicht exterieur (voorzijde) Afneembaar sleepoog voor Ruitenwisser voor Buitenspiegel Portiervergrendeling Koplamp Mistlamp voor Motorkap Band en wiel De werkelijke v ...

Modellen: