KIA Cee'd: Bevestigen van een kinderzitje met
een driepuntsgordel - Kinderzitjes - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Bevestigen van een kinderzitje met een driepuntsgordel

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Veiligheidssysteem van uw auto / Kinderzitjes / Bevestigen van een kinderzitje met een driepuntsgordel

Kinderzitjes

Volg voor het installeren van een kinderzitje op de buitenste of middelste zitplaats van de achterbank de volgende stappen:

1. Plaats het baby- of kinderzitje op de achterbank en laat de veiligheidsgordel om of door het zitje lopen, afhankelijk van de instructies van de fabrikant van het zitje. Zorg ervoor dat de gordel niet verdraaid zit.

Kinderzitjes

2. Zet de gesp vast in de gordelsluiting.

Controleer of een klikkend geluid hoorbaar is.

Plaats de ontgrendelknop zo dat deze in geval van nood gemakkelijk bereikbaar is.

Kinderzitjes

3. Maak de gordel vast en zorg ervoor dat de gordel overal goed aansluit.

Controleer na het installeren of het kinderzitje goed vastzit door het in alle richtingen te bewegen.

Als de gordel strakker moet, beweeg dan meer band richting de blokkeerautomaat.

Wanneer u de gordel losmaakt zodat die ingetrokken wordt, gaat de blokkeerautomaat automatisch terug naar de stand waarin hij normaal blokkeert in een noodsituatie.

Geschiktheid kinderzitje voor gebruik van de veiligheidsgorde - Europa

Gebruik een veiligheidssysteem voor kinderen dat officieel is goedgekeurd en dat voor uw kinderen geschikt is. Raadpleeg de volgende tabel bij het gebruik van kinderstoelen.

Kinderzitjes

U : Geschikt voor de categorie "universele" zitjes, goedgekeurd voor gebruik in deze gewichtsklasse
U* : Geschikt voor de categorie "universele" zitjes, goedgekeurd voor gebruik bij uitsluitend niet in hoogte verstelbare stoelen of bij in hoogte verstelbare stoelen die in de hoogste stand staan.

WAARSCHUWING Geadviseerd wordt een kinderzitje altijd op de achterbank te plaatsen, ook al is de airbag voorpassagier UIT geschakeld met de AAN/UITschakelaar.

Om de veiligheid voor uw kind te garanderen, moet de airbag voorpassagier worden uitgeschakeld wanneer u omdat het niet anders kan een kinderzitje op de voorstoel monteert.

Zie ook:

KIA Cee'd. Onderdelen aanvullend veiligheidssysteem en functies
De onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem zijn: Airbag bestuurder Airbag voorpassagier Zijairbags* Curtain airbags* Blokkeerautomaten met gordelspanners Waarschuwingslam ...

Peugeot 308. Elektrisch bedienbare ruiten
Links voor. Rechts voor. Rechts achter. Links achter. Blokkeerschakelaar elektrisch bedienbare ruiten achter. Door de knop voor het vergrendelen (op de sleutel of de afsta ...

Modellen: