KIA Cee'd: Verlichting - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Verlichting

Energiebesparingsfunctie

Follow me home-functie (indien van toepassing)

De koplampen (en/of achterlichten) blijven een aantal minuten branden (type A: 20 minuten, type B: 5 minuten) nadat de contactsleutel is verwijderd of het contact in stand ACC of LOCK is gezet.

De koplampen worden echter 15 seconden nadat het bestuurdersportier is geopend of gesloten uitgeschakeld.

De koplampen kunnen worden uitgeschakeld door tweemaal op de vergrendeltoets van de afstandsbediening of Smart Key te drukken of door de stand AUTO of dimlichten uit te schakelen.

U kunt de follow me home-functie activeren of deactiveren.

OPMERKING Als de bestuurder de auto verlaat via een ander portier dan het bestuurdersportier, werkt de energiebesparingsfunctie niet en worden de follow me home koplampen niet automatisch uitgeschakeld. Hierdoor zal de accu ontladen raken. Schakel in dit geval de verlichting uit voordat u de auto verlaat.

Welkomstfunctie koplampen (indien van toepassing)

Wanneer de koplampen zijn ingeschakeld of in de stand AUTO staan, alle portieren (en de achterklep) zijn gesloten en vergrendeld en u op de ontgrendeltoets van de afstandsbediening (of Smart Key) drukt, gaan de koplampen gedurende ongeveer 15 seconden branden.

Als de combischakelaar in de stand AUTO staat, werkt de functie alleen in het donker.

Als u dan op de vergrendel- of ontgrendeltoets van de afstandsbediening of de Smart Key drukt, doven de koplampen direct.

U kunt de welkomstfunctie van de koplampen activeren of deactiveren.

AANWIJZING Wanneer u de combischakelaar inschakelt, gaan de mistlampen voor en het waarschuwingslampje mogelijk branden. In dat geval adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kia-dealer.

Statische bochtverlichting (indien van toepassing)

Wanneer u door een bocht rijdt, wordt de statische bochtverlichting automatisch ingeschakeld voor een beter zicht en meer veiligheid. Het systeem werkt als volgt automatisch:

Zie ook:

Ford Focus. Dakrekken en bagagedragers - 4-deurs/5-deurs, Auto's met: Schuifpaneel panoramadak
WAARSCHUWING Uw voertuig is niet goedgekeurd voor dakdragers. Installeer nooit een dakdrager op uw voertuig.Dragers op de trekhaak Wanneer u een drager gebruikt die op de trekhaak wordt bevest ...

KIA Cee'd. Parkeerhulp
(INDIEN VAN TOEPASSING) Voor Achter (3-deurs) Achter (5-deurs) Achter (Stationwagon) De parkeerhulp waarschuwt de bestuurder tijdens het rijden met een signaal of door op het displa ...

Modellen: