Opel Astra: Portieren - Sleutels, portieren en ruiten - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Portieren

Bagageruimte

Achterklep

Openen
5-deurs hatchback

Sleutels, portieren en ruiten

Druk na het ontgrendelen op de tiptoets onder het merkembleem en open de achterklep.

Sports Tourer

Sleutels, portieren en ruiten

Druk na het ontgrendelen op de tiptoets onder de sierlijst van de achterklep en open de achterklep met de hand.

Sluiten

Sleutels, portieren en ruiten

Gebruik een van de binnenste handgrepen.

Duw niet op de tiptoets tijdens het sluiten, omdat de achterklep dan weer ontgrendeld kan worden.

Elektrische achterklep

Waarschuwing Wees voorzichtig bij het gebruik van de elektrische achterklep. Er bestaat verwondingsgevaar, met name voor kinderen.

Houd tijdens de bediening de bewegende achterklep goed in de gaten. Zorg ervoor dat er tijdens de bediening niets bekneld raakt en dat er niemand in het bewegingsgebied staat.

U kunt de elektrische achterklep als volgt bedienen: Door tweemaal op Sleutels, portieren en ruiten van de elektronische sleutel te drukken.

Om onbedoeld openen van de achterklep te voorkomen, moet Sleutels, portieren en ruiten langer worden ingedrukt dan bij het vergrendelen of ontgrendelen.

Bij auto's met automatische versnellingsbak kan de achterklep alleen worden bediend wanneer de auto stilstaat en met de keuzehendel in P.

De richtingaanwijzers knipperen en u hoort een geluidssignaal wanneer de elektrische achterklep in werking is.

Let op De bediening van de elektrische achterklep heeft geen invloed op de centrale vergrendeling. Het is niet nodig om de auto te ontgrendelen om de achterklep te openen met de knop op de elektronische sleutel, de tiptoets onder de sierlijst van de achterklep of de handsfree bediening.

Hiervoor moet de elektronische sleutel zich wel buiten de auto bevinden, binnen ongeveer één meter van de achterklep.

Laat de elektronische sleutel niet achter in de bagageruimte.

Vergrendel de auto na het sluiten, indien hij eerder werd ontgrendeld.

Bediening met de elektronische sleutel

Sleutels, portieren en ruiten

Druk tweemaal op Sleutels, portieren en ruiten om de achterklep te openen of te sluiten. Om onbedoeld openen van de achterklep te voorkomen, moet Sleutels, portieren en ruiten langer worden ingedrukt dan bij het vergrendelen of ontgrendelen.

Handsfree bediening met behulp van de bewegingssensor onder de achterbumper

Sleutels, portieren en ruiten

Beweeg uw voet heen en weer onder de achterklep, onder het gedeelte dat in de afbeelding is gemarkeerd. Bij auto's met parkeerhulp bevindt dit gebied zich onder de sensor die zichtbaar is. Houd uw voet niet langer onder de bumper en beweeg niet te langzaam. De elektronische sleutel moet zich buiten de auto bevinden, binnen ongeveer één meter van de achterklep.

Gevaar Raak tijdens de handsfree bediening geen voertuigonderdelen onder de auto aan. Er bestaat dan gevaar voor verwonding vanwege hete motoronderdelen.

Bediening met de tiptoets onder de sierlijst van de achterklep

Sleutels, portieren en ruiten

Om de achterklep te openen, drukt u op de tiptoets onder de achterkleplijst totdat de achterklep begint te bewegen.

Als de auto is afgesloten, moet de elektronische sleutel zich buiten de auto bevinden, binnen ongeveer één meter van de achterklep.

Sleutels, portieren en ruiten

Om de klep te sluiten, drukt u op Sleutels, portieren en ruiten in de geopende achterklep totdat de achterklep begint te bewegen.

Bediening met de schakelaar aan de binnenzijde van het bestuurdersportier

Sleutels, portieren en ruiten

Druk op Sleutels, portieren en ruiten aan de binnenzijde van het bestuurdersportier totdat de achterklep begint te openen of te sluiten.

Stoppen of van richting veranderen Beweging van de achterklep onmiddellijk stoppen:

De bewegingsrichting wordt omgedraaid als u nogmaals op een van de schakelaars drukt.

Gebruiksmodi De elektrische achterklep heeft drie gebruiksmodi die u met de schakelaar Sleutels, portieren en ruiten in het bestuurdersportier bedient. Draai aan de schakelaar om de modus te veranderen:

Sleutels, portieren en ruiten

Verminderde openingshoogte in tussenmodus instellen

1. Draai de modusschakelaar naar 3/4.

2. Open de elektrische achterklep met één van de schakelaars.

3. Stop de klep op de gewenste hoogte door één van de schakelaars in te drukken. Zet de stilstaande achterklep zo nodig met de hand in de gewenste stand.

Sleutels, portieren en ruiten

4. Houd de toets Sleutels, portieren en ruiten aan de binnenkant van de geopende achterklep drie seconden ingedrukt.

Let op De openingshoogte moet met de auto op de grond worden geprogrammeerd.

U hoort een geluidssignaal en de richtingaanwijzers knipperen wanneer de nieuwe instelling is opgeslagen. De verlaagde hoogte kan alleen worden ingesteld bij een openingshoek van meer dan 30º.

Wanneer u het stelwiel in het bestuurdersportier naar de tussenmodus 3/4 draait, zal de elektrische achterklep opengaan tot aan de nieuw ingestelde positie.

De achterklep kan alleen geopend blijven als er een minimale hoogte is overschreden (minimale openingshoek van 30º). U kunt geen openingshoogte programmeren die een lagere hoogte oplevert.

Beveiligingsfunctie Wanneer de elektrische achterklep tijdens het openen of sluiten een obstakel raakt, keert de klep automatisch een stukje om. Bij meerdere obstakels tijdens één beweging wordt de functie gedeactiveerd. In dat geval moet u de achterklep met de hand openen of sluiten.

De elektrische achterklep heeft beknellingssensoren langs de zijranden.

Herkennen deze sensoren een obstakel tussen de achterklep en de carrosserie, dan opent de achterklep tot u deze weer activeert of handmatig sluit.

De beveiligingsfunctie wordt kenbaar gemaakt door een geluidssignaal.

Verwijder alle obstakels voordat u verdergaat met de elektrische bediening.

Als de auto in de fabriek is uitgerust met een trekhaak en er een aanhanger elektrisch wordt aangesloten, kan de elektrische achterklep uitsluitend worden geopend met de tiptoetsschakelaar of gesloten met Sleutels, portieren en ruiten in de geopende achterklep. Zorg ervoor dat er geen obstakels in het bewegingsgebied staan.

Overbelasting Als de elektrische achterklep herhaald met korte tussenpozen wordt bediend, wordt de functie enige tijd uitgeschakeld. Beweeg de achterklep handbediend naar de eindstand om het systeem te resetten.

Algemene tips voor de achterklepbediening

Gevaar Niet met een geopende of op een kier staande achterklep rijden, bijv. bij het vervoer van omvangrijke bagage, omdat er dan giftige, onzichtbare en reukloze uitlaatgassen de auto kunnen binnendringen.

Hierdoor kunt u bewusteloos raken en zelfs sterven.

 

Voorzichtig Voordat u de achterklep opent, moet u belemmeringgen in de hoogte controleren, zoals een garagedeur, om schade aan de achterklep te voorkomen. Controleer altijd het bewegingsgebied boven en achter de achterklep.

Let op Afhankelijk van het gewicht van eventueel gemonteerde accessoires blijft de achterklep mogelijk niet in geopende stand staan.

Let op De elektrische achterklep wordt gedeactiveerd wanneer de accu bijna ontladen is. In dit geval is het mogelijk dat de achterklep zelfs niet met de hand bediend kan worden.

Let op Wanneer de elektrische achterklep niet werkt en alle portieren ontgrendeld zijn, kunt u de achterklep alleen met de hand bedienen. In dit geval kost het aanzienlijk meer moeite om de achterklep met de hand te sluiten.

Let op Bij lage buitentemperaturen gaat de achterklep wellicht niet vanzelf geheel open. Til de achterklep in dat geval met de hand tot in de normale eindstand.

Zie ook:

Ford Focus. Algemene informatie
Radiofrequenties en factoren voor een goede radio-ontvangst N.B.: Langdurig naar luide audio luisteren kan uw gehoor beschadigen. Factoren voor radio-ontvangst ...

KIA Cee'd. Parkeerrem - Handbediend type
Parkeerrem controleren Controleer de slag van de parkeerrem door het aantal klikken te tellen wanneer de hendel volledig wordt aangetrokken. De parkeerrem alleen moet de auto veilig op een v ...

Modellen: